divendres, 11 de març del 2011

Novel·la de mes : El somni de Farringdon Road

VIVES, Antoni. El somni de Farringdon Road. Barcelona : La Magrana, 2010.

Som a la Barcelona políticament enrarida de mesos abans de l'esclat de la Guerra Civil. En Pau Capdevila és un jove advocat que de tant en tant ajuda anarquistes a suavitzar topades amb la llei. No acaba de creure en res ni tampoc és gaire conscient que les seves accions poden tenir conseqüències més enllà del seu entorn immediat. Convalescent d'una tuberculosi, es veu obligat a allunyar-se de la ciutat just en començar la guerra, moment que marcarà l'inici de la transformació d'en Pau.

El somni de Farringdon Road, el contundent debut en la narrativa d'Antoni Vives, és una epopeia de la Guerra Civil. Una addictiva novel·la d'amor, d'aventures i d'acció traspassada pels crus debats ideològics de l'època i una recreació d'episodis significatius del conflicte: la misteriosa mort de Durruti, les etíliques nits de Hemingway a Madrid, el compromís d'intel·lectuals catalans com Joan Sales i les canallades d'individus com Justo Bueno.

En temps de desencantats, potser val la pena deixar-se arrossegar pels somnis de llibertat i de justícia d'una generació de lluitadors, encarnats aquí per una colla de brigadistes internacionals. Sense maniqueismes anacrònics, Vives reivindica el compromís i l'idealisme. Perquè no és cert que no es puguin canviar les coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada