dimarts, 16 de juny del 2009

La novel·la del mes: Una llaminadura


Arriba en català, Una llaminadura, la primera novel·la de Muriel Barbery, autora de l'exitosa novel·la L'elegància de l'eriçó.

Ens trobem al mateix bloc de pisos del número 7 de la rue Grenelle de L'elegància de l'eriçó, custodiat per la portera Renée. El veí del quart, monsieru Arthens, el crític gastronòmic més important del món, s'està morint a la seva habitació, i un únic pensament el té capficat: "Moriré, i no aconsegueixo recordar aquell sabor que em tenallava el cor".
En les poques hores que li queden de vida, monsieur Arthens viatjarà a través dels sentits a la recerca d'aquell únic sabor oblidat que encarna l'essència dels plaers més purs, aquells que conformen la bellesa autèntica de les petites coses: el perfum de les sardines a la brasa que cuinava el seu avi, les olors de les platges, els horts i els jardins, les cassoles de la seva infantesa, els primers licors...
Amb el seu estil ric i precís i una sensibilitat tendra i plena d'humor, Muriel Barbery esbossa el retrat d'un home i el balanç de tota una vida plena de llums i ombres, i aconsegueix excitar fins al límit les notres papil·les gustatives. Una llaminadura per al nostre paladar de lector que cal que assaborim des de la primera pàgina.

Més sobre l'autora i la seva obra
Muriel Barbery va nèixer a Casablanca el 1969. És professora de filosofia i actualment viu al Japó. Amb L'elegància de l'eriçó va fer una entrada esclatant en el món de la literatura internacional gràcies essencialment al boca-orella dels lectora. Ha estat guardonada amb el Premi dels Llibreters Francesos, ha obtingut el reconeixement de la crítica i del públic i ja està prevista la seva pròxima adaptació al cinema. Una llaminadura, la seva primera novel·la, ha estat traduïda amb gran èxit a setze llengües i premiada amb el Millor Llibre del Món de Literatura Gastronòmica pel Salon Internacional du Livre Gourmand.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada