divendres, 5 de juny del 2009

TÀRREGA, Ciutat Gegantera!

Aquest cap de setmana passat, a Tàrrega em pogut disfrutar d’una gran festa, els Gegants! Es celebrava el títol de 24a Ciutat Gegantera de Catalunya, ostentat aquest 2009 pel municipi targarí. Fins un total de 195 colles van visitar la nostra ciutat.

Els gegants són observats pels més menuts com uns éssers fantàstics, admirables per les seves dimensions, però alhora provoquen un sentiment de por que de petits ens és difícil dissimular.

Des de la biblioteca volem posar el nostra gra de sorra en aquesta celebració, i us recomanem alguns contes relacionats amb aquestes figures de grans dimensions que representen reis, nobles o personatges amb indumentària tradicional.

DOROTEA I LA JOIA GEGANTINA de Joan Pinyol

Joan Pinyol va escriure aquest llibre el 2005, en motiu de la celebració de la 20a Ciutat Gegantera de Catalunya a Capellades

El Bernat acostuma a tenir somnis tan fantàstics que no el deixen ni dormir. Una nit coneix de prop la Dorotea, la geganta de Capellades.

EL BALL DE LA GEGANTA de Joles Sennell

La geganta està neguitosa perquè el Cosme, l’home que des de fa anys la fa ballar, a partir d’ara ja no ho podrà fer.


ELS GEGANTS de Montserrat Ginestà

Si us interessa conèixer per què les muntanyes de Montserrat tenen aquestes formes tant rares, llegiu aquesta entretinguda llegenda.



GEGANTASSOS I NANETS de Teresa Duran

Llibre doble de contes que pots començar per allà on t'agradi més. Hi descobriràs secrets de nanets i de gegants.




1 comentari:

  1. Com a usuària de la biblioteca de Tàrrega felicitar-vos per la vostra iniciativa.
    M'agrada especialment l'apartat de novetats del mes crec que és molt útil per als usuaris.

    ResponElimina