dimarts, 26 de gener del 2010

La novel·la del mes : La cinta roja

POSADAS, Carmen. La cinta roja. Madrid : Espasa, 2008.

Poques vegades la realitat ha donat un personatge amb una vida tan intensa i aventurera com la de Teresa Cabarrús, la senyora espanyola que, segons la llegenda, va aconseguir acabar amb el Terror a la Revolució francesa.

Pels seus detractors, una arribista que va fer de la frivolitat la seva religió i de la seducció una forma de supervivència. Pels seus admiradors, una dona que va aconseguir salvar de la mort a molts innocents i que es va merèixer el nom de Nuestra Señora del Buen Socorro.

Amb el que tothom coincideix és en què la turbulenta història d'amor que va viure amb el revolucionari Talein va ser el moment culminant d'una vida extraordinària: aristòcrata, rea de la guillotina, amant d'assassins i de futurs emperadors, va ser revolucionària i també princesa i mare de deu fills.

Una dona així es mereix ser la protagonista d'una novel·la memorable: Carmen Posadas la recupera de l'oblit i recrea en primera persona la seva vida apassionada i plena de clarobscurs.


Aquesta és la desena novel·la de Carmen Posadas, famosa escriptora llatinoamericana. Podeu trobar més informació sobre l'escriptora i la seva obra a la seva pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada